AMSTERDAM - De politie kreeg afgelopen maandag een melding van een vuurwapen dat in het water is aangetroffen bij de Beltbrug grenzend aan de Jan van Galenstraat en de Tweede Hugo de Grootstraat. De recherche vermoedt dat dit wapen gebruikt is tijdens het schietincident op de Louise de Colignystraat op zondag 9 augustus 2020 waarbij er meerdere keren is geschoten in een woning. De recherche roept getuigen op zich te melden.


De recherche ziet een mogelijk verband tussen het aangetroffen vuurwapen en het schietincident op de Louise de Colignystraat. Mogelijk is het vuurwapen tijdens het vluchten door de dader(s) in het water gegooid. De recherche roept getuigen op zich te melden die mogelijk iets gezien hebben. Dit zou de recherche meer inzicht geven over de vluchtroute. Forensische opsporing doet verder onderzoek naar sporen op het vuurwapen.

Getuigenoproep
De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord, of andere informatie die kan bijdragen in het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.