AMSTERDAM- Drie onbekend gebleven personen hebben vannacht een plofkraak gepleegd, kennelijk met de bedoeling om bij de kluis te komen. Ze zijn zonder buit in onbekende richting gevlucht.

Het opblazen van de geldautomaat vond rond 03.35 uur plaats. Drie onbekend gebleven personen reden na deze ontploffing weg op 1 (motor)scooter. Ze hadden een grote zwart/wit geblokte boodschappentas bij zich en waren alle drie gekleed in een donker gekleurd regenpak met over de borst een zilverkleurige reflecterende streep. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft geen explosieven meer aangetroffen. Rond 07.15 uur sloot de politie het onderzoek ter plaatse af.

Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze plofkraak en/of beeldmateriaal waarop de bestelbus en/of de motorscooter is te zien, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Men kan hiervoor en het uploaden van beeldmateriaal gebruik maken van het tipformulier.
UPDATE

Twee personen, die daar in de omgeving in een bestelbus reden, zijn aangehouden, maar na verhoor heengezonden, omdat zij niet betrokken waren bij deze plofkraak.