Amsterdam - Een medewerker van het prioteam van de politie Amsterdam is tijdens een aanhouding van een zakkenroller door het raam van een koelvitrine gegaan. Deze man is samen met een tweede man op verdenking van zakkenrollen en pogingen daartoe voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rond 13.20 uur zag de agent in burger dat de twee mannen een portemonnee rolden van een 13-jarig meisje. Bij de aanhouding van de 40-jarige man maakte deze een zodanig beweging dat hij samen met de agent door de deur van een koelvitrine van een supermarkt  aan het Koningsplein viel. De deur was voorzien van veiligheidsglas.

De mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden ook verdacht van een poging tot beroving van een oudere dame die moeizaam ter been was.

Jarig

Het prioteam van Team Openbaar Vervoer is dagelijks op pad om zakkenrollers op te sporen en aan te houden. Ze waren met de tram naar het Koningsplein gegaan. De agent en de verdachte hielden kleine snijwondjes over aan het incident. De verdachte klaagde over een pijnlijke arm. 
 
Het meisje, dat vandaag jarig was, was dolblij dat ze haar portemonnee weer terug had.