AMSTERDAM - Op zaterdag 17 juni is een 78-jarige man uit Amsterdam op de kruising A.J. Ernststraat met de Buitenveldertselaan beroofd van zijn horloge. Bij thuiskomst in zijn woning aan de Buitenveldertselaan constateert het slachtoffer dat er is ingebroken.


Rond 09.30 uur verlaat de Amsterdammer zijn woning om wat boodschapjes te doen. Als de man omstreeks 11.15 uur weer in de buurt van zijn huis is, ziet hij onder een overkapping twee mannen staan. Hij schenkt hier niet al te veel aandacht aan en loopt langs hen. Maar als de Amsterdammer langs het tweetal loopt, wordt hij ineens stevig door een van de mannen aan zijn arm vastgepakt. Het slachtoffer ziet en voelt dat zijn horloge met veel kracht van zijn pols wordt gerukt. Als het duo de buit binnen heeft, rent zij weg over de A.J. Ernstraat in de richting van het Gelderlandplein.

Inbraak woning
Beduusd en met een gewonde pols loopt de Amsterdammer naar zijn woning maar hier krijgt hij nog een klap te verwerken. Er blijkt namelijk te zijn ingebroken. Als het slachtoffer voor de deur staat, ziet hij dat er gerommeld is met het slot. De man gaat zijn huis binnen en ziet dat overal kasten en laden openstaan, zijn hele huis blijkt overhoop te zijn gehaald. De man vraagt hulp aan de buren die direct de politie alarmeren.

Signalement
Het slachtoffer laat de politieagenten weten dat de inbrekers enkele sieraden uit zijn woning hebben meegenomen. Ook vertelt de man dat hij kort voor thuiskomst is beroofd door twee mannen die hij als volgt omschrijft: rond de 25 jaar oud, zo’n 1,80 meter lang, normaal postuur en blanke huidskleur. Omdat het allemaal zo snel is gegaan, kan het slachtoffer niet meer herinneren wat voor kleding het stel droeg.
​​​​​​​De agenten besluiten direct een (buurt)onderzoek in te stellen maar helaas is hier niet veel uitgekomen. Het is daarom vooralsnog niet duidelijk of de straatroof en inbraak met elkaar te maken hebben maar dit wordt zeker niet uitgesloten.

Getuigen en beelden gezocht
Om het onderzoek verder op weg te helpen, heeft de politie uw hulp nodig en komt daarom graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met de straatroof en/of inbraak te maken kan hebben. Heeft u tussen 09.30 een 11.15 uur iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Buitenveldertselaan? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Meld u dan bij de politie via 0900-8844. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een belangrijke rol spelen. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaande link.

2023134980