AMSTERDAM - Op dinsdagavond is een 30-jarige Amsterdammer op de Alexander Boersstraat overvallen door twee jongemannen op een scooter. Het slachtoffer kreeg tijdens de overval zeer waarschijnlijk pepperspray in zijn ogen gespoten.

Rond 18.05 uur liep de Amsterdammer vanaf de juwelier aan de Van Breestraat naar zijn auto op de Alexander Boersstraat. Toen de man wilde instappen, voelde het slachtoffer iets in zijn ogen dat direct prikte. De man keek op en zag toen twee jongens met gezicht bedekkende kleding op een scooter wegrijden. De Amsterdammer rende nog richting de scooter- en bijrijder, maar kon hen niet bijhouden. Daarna liep het slachtoffer terug naar zijn auto en bleek dat een tas met waardevolle inhoud verdwenen. Hoogstwaarschijnlijk gestolen door het duo op de scooter.

Getuigen gezocht
De recherche heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien voorafgaand of na de overval? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? En mogelijk heeft u rond 18.00 uur de scooter met hierop twee mannen met gezicht bedekkende kleding gezien. Meld het dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Maar ook camerabeelden kunnen bijdragen aan het onderzoek. Beschikt u over mogelijk relevante camerabeelden uit de omgeving? Upload deze dan rechtstreeks via onderstaand tipformulier.
2021230952