AMSTERDAM - Bij de ontvoering/gijzeling waren meerdere verdachten betrokken. Politiemensen van het observatieteam kregen in de nacht van zaterdag 18 juli op zondag 19 juli zicht op de twee auto's. Een arrestatieteam wist één van de auto's klem te rijden om het ontvoerde slachtoffer te bevrijden en drie verdachten aan te houden. De tweede auto werd ter hoogte van het politiebureau Lijnbaansgracht klemgereden. Daar werden nog drie verdachten aangehouden.


Bij de aanhoudingen in de Marnixstraat kwam een omstander, die geen idee had wat er aan de hand was, zich met de aanhouding bemoeien. Het werd hem snel duidelijk dat hij iets deed dat zeer ongewenst was. Het ontvoerde slachtoffer hoefde zich niet onder medische behandeling te stellen.

In beperkingen
De zes verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex en worden in verzekering gesteld. Naar het motief en de betrokkenheid van de verdachten wordt nog onderzoek gedaan. De verdachten zitten allen in beperkingen, reden waarom de politie terughoudend is in haar woordvoering.