AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 oktober 2023 werd op de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam-Zuidoost een 26-jarige man neergestoken. Het slachtoffer geeft aan te zijn aangevallen door een aantal mannen toen hij op een bankje voor station Bijlmer-Arena zat. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben.

Rond 02.35 uur vond het incident plaats. Nadat de politie er melding van kreeg, troffen agenten in station Bijlmer-Arena een man met een forse steekverwonding aan. Het slachtoffer was gelukkig bij kennis en gaf aan mishandeld en neergestoken te zijn door vier mannen. Toen het slachtoffer op een bankje voor het station zat, werd hij naar eigen zeggen door de mannen benaderd en vervolgens belaagd. Een getuige ter plaatse vertelde de agenten gezien te hebben dat twee mannen het slachtoffer mishandelde terwijl hij op de grond lag. De mannen renden weg naar het Anton de Komplein op het moment dat de getuige naar ze toe kwam. Het slachtoffer vluchtte vervolgens het station in en de politie werd gealarmeerd. In verband met zijn verwondingen moest het slachtoffer naar het ziekenhuis worden overgebracht voor behandeling.

Getuigen gezocht

De recherche onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld en komt graag in contact met mensen die mogelijk iets van het steekincident gezien hebben en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden. Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie. De getuige ter plaatse beschreef de mannen die hij het slachtoffer zag mishandelen als donker getint en getint met een groene en een blauwe jas. Na het incident renden zij over het Bijlmerplein naar het Anton de Komplein en gingen daar de grote trap op. Het slachtoffer zelf kan helaas geen omschrijving geven van zijn belagers.

Informatie delen

Kunt u de recherche verder helpen? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023244796.