AMSTERDAM - Woensdag 30 maart 2022 heeft kort voor 22.00 uur een schietincident plaatsgevonden op de Tussen Meer in Amsterdam-West. Hierbij is een 40-jarige man gewond geraakt aan zijn been. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en is op zoek naar zeker twee verdachten. De recherche spreekt graag met getuigen of mensen die beschikken over meer informatie of over (video)beelden van dit gewelddadige incident.


Midden op straat, ter hoogte van een tandartspraktijk, wordt - na een korte woordenwisseling - het slachtoffer neergeschoten. De twee verdachten geven hem nog enkele trappen na. Dan rent het duo snel weg, in de richting van de kruising met de Wolbrantskerkweg.

Signalementen
Beide mannen zijn rond de 25 jaar oud en waren in het zwart gekleed. Mogelijk droeg de man met het wapen witte sokken. De andere verdachte droeg mogelijk witte schoenen, een blauwe spijkbroek en had zwart haar.

Getuigenoproep
Heeft u nog niet met de politie gesproken en heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Of beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bel met de politie via 0800-8844. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.