AMSTERDAM - De politie is een onderzoek gestart naar een man die zondagmiddag 13 december onder bedreiging van een mes en hamer een motorrijder van zijn motorscooter heeft beroofd. Dat gebeurde op klaarlichte dag op de Transformatorweg. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond.

De 26-jarige motorrijder werd rond 14.55 uur op de Spaarndammerdijk aangesproken door een voor hem onbekende man. Die vroeg om een lift in de richting van station Sloterdijk. De motorrijder liet hem achterop stappen en samen reden ze verder. Ter hoogte van de Transformatorweg liet het latere slachtoffer de man afstappen. De man trok direct een hamer en sloeg de motorrijder op zijn rechter bovenarm. Omdat de man ook een mes in zijn handen had, deed de motorrijder een aantal stappen naar achteren. De man met hamer sprong op de motor en ging er vandoor in de richting van station Sloterdijk.
Crash

Kort na de melding van de beroving kregen agenten melding van de crash van een motor op de Admiraal de Ruijterweg. Daar troffen zij brokstukken van een motor, waaronder een gebroken stuurkolom, aan. Onderzoek wees uit dat het om de eerder gestolen motorscooter ging. Getuigen verklaarden een donkergetinte man mank te hebben zien weglopen in de richting van de lagere nummers op de Admiraal de Ruijterweg. De politie heeft de zwaar beschadigde motorscooter in beslaggenomen voor nader onderzoek. De dader werd na een zoektocht in de omgeving niet meer aangetroffen. Van hem is het volgende signalement bekend:

  • Donkergetinte man
  • Leeftijd: 30-40 jaar
  • Mollig postuur
  • Muts en blauw mondkapje
  • Droeg een tas bij zich

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.