AMSTERDAM - De politie heeft vrijdagavond 29 januari 2021 een 19-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het online bedreigen van een wijkagent.


De aanhouding volgde op een bericht op Facebook, waarin een beloning werd uitgeloofd voor diegene die geweld zou toepassen tegen de betreffende wijkagent.

Opsporingsonderzoek
Bedreiging en aanzetten tot geweld tegen politiemensen en hulpverleners is voor Politie en Openbaar Ministerie absoluut onacceptabel. Zodoende is direct een opsporingsonderzoek gestart om de identiteit van de plaatser van het online dreigement te achterhalen.

Dat leidde naar de 19-jarige verdachte, die vrijdagavond werd aangehouden en in verzekering is gesteld. Maandag 1 februari zal hij worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Celstraffen voor opruiing
De afgelopen periode zijn door heel het land een groot aantal online dreigementen of oproepen tot geweld en opruiing door de recherche onderzocht en heeft dit geleid door diverse aanhoudingen. Tijdens (super)snelrechtzittingen werden hiervoor meerdere onvoorwaardelijke celstraffen opgelegd door de politierechter.