AMSTERDAM - In het onderzoek naar een gewapende woningoverval op IJburg is een eerste verdachte aangehouden. De 21-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval, waarbij een moeder en haar 8-jarige dochter in hun woning onder bedreiging van een vuurwapen zijn overvallen.


In het belang van het onderzoek, en omdat de verdachte in beperkingen zit, worden er geen verdere mededelingen gedaan over zijn verdenkingen.

Overval
Donderdagochtend 7 januari 2021 werden een moeder en haar dochter door twee mannen met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen in hun woning op IJburg overvallen. De bewoonster wordt geschopt en geslagen, haar dochtertje is op dat moment ook thuis. Uiteindelijk weten de daders een aantal dure sieraden en andere waardevolle eigendommen buit te maken. Het onderzoeksteam deelde beelden van de overval en verdere details over de zaak in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht (AVROTROS) en Bureau 020 (AT5), in de hoop meer informatie van het publiek te krijgen.
Informatie delen

Na deze aanhouding gaat het onderzoek onverminderd verder. Informatie over deze heftige overval blijft uiteraard welkom bij de recherche. Weet u mogelijk meer? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000