AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 11 april een 29-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie eerder die nacht op de Charlotte Brontéstraat in Amsterdam-Zuidoost.


Rond 00.45 uur komen bij de politie meerdere meldingen binnen van harde knallen op de Charlotte Brontéstraat. Uiteindelijk blijkt sprake van een explosie in een portiekwoning. Door de explosie is een kleine brand ontstaan, waardoor een bewoonster rook inademde. De brandweer heeft de brand geblust, de (zwangere) vrouw is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht.

Vuurwapen en mes
Op basis van aanwijzen door oplettende burgers kon kort na het incident in de omgeving van de Hoorneboeg een 29-jarige Amsterdammer worden aangehouden. De man had een vuurwapen en mes bij zich en is ingesloten voor nader onderzoek. Ondanks de aanhouding kan de recherche de hulp van getuigen nog steeds goed gebruiken. Heeft u iets gezien voor, tijdens of na de explosie? Of heeft u bijvoorbeeld beeldmateriaal afkomstig van beveiligingcamera’s, videodeurbellen of dashcam’s? Dan komt de recherche graag met u in contact. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Eventuele beelden kunt u uploaden via onderstaand tipformulier.

Explosies
Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte - waar volop gewerkt en geleefd wordt - en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.