AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 28 februari een 22-jarige man in Purmerend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie op de Terschellingstraat in Amsterdam Noord. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. De recherche houdt rekening met een conflict in de relationele sfeer en sluit meer aanhoudingen niet uit.


Rond 0.50 uur komen bij de politie meerdere meldingen binnen van een harde knal op de Terschellingstraat. Uiteindelijk bleek sprake van een explosie bij de woning. Hierbij is schade ontstaan aan de brievenbus. Niemand raakte gewond. Eerder op de avond zijn de bewoners van dit adres verbaal bedreigd. Aan de hand van deze informatie en nader onderzoek kon de verdachte uiteindelijk worden aangehouden in Purmerend. In zijn woning heeft tevens een doorzoeking plaatsgevonden, daarbij namen agenten verschillende gegevensdragers in beslag. Ondanks de aanhouding kan de recherche de hulp van getuigen nog steeds goed gebruiken. Heeft u iets gezien voor, tijdens of na de explosie? Of heeft u bijvoorbeeld beeldmateriaal afkomstig van beveiligingcamera’s, videodeurbellen of dashcam’s? Dan komt de recherche graag met u in contact. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Eventuele beelden kunt u uploaden via onderstaand tipformulier.

Explosies
Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte - waar volop gewerkt en geleefd wordt - en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt
Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.