AMSTERDAM - In de ochtend van dinsdag 8 december 2020 heeft de politie een 24-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting in de Plantage Parklaan.


In de nacht van 14 juli op 15 juli 2020 wordt rond 2.15 uur een auto in brand gestoken op de Plantage Parklaan. Van de brandstichting zijn later beelden getoond in Bureau 020 en Opsporing Verzocht. De recherche gaf daarbij aan rekening te houden dat er mogelijk een verband is met andere incidenten, te weten beschietingen eerder dit jaar op een woning en een bedrijfspand. De tips die naar aanleiding van deze uitzendingen binnenkwamen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de aanhouding van de 24-jarige verdachte.

Verband
In het onderzoek wil de recherche onder meer helderheid krijgen of de aangehouden verdachte uit eigen initiatief handelde, of mogelijk in opdracht van iemand anders. Uiteraard wordt ook gekeken of er een link of verband is met de andere dreigingsincidenten.

Informatie delen
Het onderzoek naar de brandstichting in de Plantage Parklaan gaat ook na de aanhouding onverminderd door. Mochten er in het kader van dit onderzoek, of de mogelijk gerelateerde incidenten, mensen informatie hebben over achtergronden of betrokkenen, dan hoort de recherche dat graag. Informatie kan direct met de recherche gedeeld worden via het onderstaande tipformulier of via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem informatie kan ook via M: 0800-7000 of via het tipformulier op meldmisdaadanoniem.nl.