AMSTERDAM - Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag 14 april 2021 onder bedreiging van een mes bestolen van zijn fiets op de Groen van Prinstererstraat in Amsterdam. De verdachte alsmede de fiets zijn niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is niet gewond geraakt en heeft aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen.


De jongen was naar de supermarkt geweest en vertrok rond 17.15 uur op de fiets (zie foto) naar huis. Ter hoogte van de Groen van Prinstererstraat werd hij tegengehouden door een man, die onder bedreiging van een mes “iets kostbaars” eiste. Omdat de jongen niets bij zich had, moest hij zijn fiets - van het merk Koga Miyata - afstaan. De man met het mes ging er met de fiets van het slachtoffer vandoor en vluchtte in de richting van het Van Beuningenplein. Volgens het slachtoffer zat de man toen hij eerder op de middag naar de supermarkt fietste ook al op een betonnen bankje rond een boom op de Groen van Prinstererstraat.

De dader heeft het volgende signalement:

- Rond 50 jaar
- Donkere huidskleur
- Rond 185cm lang
- Breed gespierd postuur
- Zwartkleurig gebreid mutsje
- Zwartkleurig mondkapje
- Donkergroene jas
- Zwartkleurige broek met een witte lijn aan de zijkant van de pijp
- Zwarte sokken
- Eelt op de vingertoppen en zwarte nagels
- Zwarte Nike Air schoenen

Getuigen

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u iets gezien wat mogelijk met deze beroving te maken kan hebben? Neem dan contact op met 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000