AMSTERDAM - Op woensdagavond 24 april wordt een 16-jarige jongen in de buurt van het Buikslotermeerplein door een groepje jongens mishandeld en onder bedreiging van een machete van zijn telefoon beroofd. Een verdachte is aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie zoekt getuigen.


Het is rond 18.45 uur die woensdagavond als het slachtoffer samen met een vriend over straat loopt. Ze worden aangesproken door een groep van vijf jongens. Terwijl het slachtoffer doorloopt, komt het groepje achter hen aan. Uit het niets wordt de jongen met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Vervolgens wordt onder bedreiging van een groot mes zijn telefoon afgepakt.

Het slachtoffer en zijn vriend besluiten even later om samen met een ouder het groepje op te zoeken om de telefoon terug te vragen. Ze treffen ze aan voor een van de winkels aan het Buikslotermeerplein. Ditmaal wordt de ouder met de machete bedreigd. De verdachten rennen uiteindelijk weg in de richting van de supermarkt.

De recherche onderzoekt de zaak. Inmiddels is er al een minderjarige jongen aangehouden. Heb jij iets gezien of gehoord? Of heb je meer informatie over een van de betrokkenen? Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.