AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche heeft op woensdag 24 mei een 16-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging straatroof en een poging doodslag eerder dit jaar in Amsterdam Zuidoost.


In totaal hebben drie verdachten geprobeerd het slachtoffer te beroven van zijn kostbare merk-jas. Het slachtoffer is hierbij bedreigd, neergestoken en geslagen. Het onderzoek naar dit incident is nog in volle gang. De recherche sluit dan ook niet uit dat er nog meer aanhoudingen plaats zullen vinden in deze zaak.

Het geweldsincident
Een 18-jarige man loopt op dinsdag 21 maart 2023 over straat in Zuidoost. Na een bezoek aan de supermarkt bekruipt hem het gevoel dat hij wordt gevolgd door een groepje van drie jongemannen. Zijn gevoel blijkt te kloppen. Want omstreeks 21.40 uur - hij loopt dan ter hoogte van het speeltuintje bij het Ochtenhof – wordt de man op zijn rug getikt door één van de drie. De jongemannen eisen onder bedreiging van twee messen dat de man zijn dure merk-jas uit doet en afgeeft. Het slachtoffer weigert dit, waarna hij wordt vastgehouden en op meerdere plekken wordt gestoken en geslagen.
Surveillerende agenten maken een einde aan deze nachtmerrie. Zij bekommeren zich over het gewonde, geschrokken slachtoffer, die later naar het ziekenhuis is overgebracht. Het drietal is dan, zonder buit, al lang uit het zicht verdwenen.

Informatie blijft welkom
Ook na deze aanhouding blijft het onderzoek onverminderd doorgaan. Informatie in deze casus is dan ook nog altijd erg welkom. Ook foto’s of videobeelden, bijvoorbeeld afkomstig van dash-cams en videodeurbellen, kunnen het onderzoek verder helpen. Heeft u nog niet met de politie gesproken? Doe dat alstublieft dan alsnog. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Zie onderstaande knoppen. Vermeld daarbij altijd het zaaksnummer: 2023063707.