AMSTERDAM - In een onderzoek naar de georganiseerde handel in verdovende middelen heeft de recherche vandaag een 32-jarige man aangehouden. De aanhouding vond plaats in zijn woning in de Diamantbuurt in Amsterdam-Zuid. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen, waaronder ruim 10.000 euro cash geld, een motor, een luxe auto, diverse merkkleding en dure horloges. De man wordt verdacht van drugshandel en witwassen.


Misdaad mag niet lonen

Elke dag neemt de politie spullen in beslag. Denk aan drugs, wapens, auto’s, geld, telefoons, vuurwerk, gegevens op een computer of bijvoorbeeld een bankrekening. De politie mag om drie redenen beslag leggen: om een strafbaar feit mee te bewijzen, om strafbare spullen van straat te halen of om iets af te pakken dat met op een illegale wijze verkregen geld is betaald. Ook in het geval van deze inbeslagname van vandaag vermoedt de politie dat de goederen waarschijnlijk met crimineel geld zijn gekocht.

Beperkingen
De verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Daarom worden er verder geen mededelingen gedaan over het onderzoek of de aanhouding.