AMSTERDAM - Woensdag 7 oktober 2020 proberen twee onbekende jongens met geweld een woning aan de Bert Haanstrakade te overvallen. Nog geen week later, dinsdag 13 oktober 2020, wordt op vergelijkbare manier ingebroken bij een huis in de Eva Besnyöstraat. De recherche houdt er rekening mee dat dezelfde daders verantwoordelijk zijn voor beide incidenten op Amsterdam-IJburg en is dringend op zoek naar meer informatie.

De politie doet onderzoek naar de woningoverval en -inbraak en de recherche vermoedt dat er mogelijk sprake is van dezelfde daders. De incidenten vonden in korte tijd, rond hetzelfde tijdstip en vlakbij elkaar plaats. Ook is de manier waarop de daders te werk gingen vergelijkbaar. De bewoner aan de Bert Haanstrakade heeft de daders gezien en omschrijft de twee als jongens tussen de 16 en 20 jaar oud.

Informatie delen
De recherche is dringend op zoek naar meer informatie over de twee zaken en/of eventuele verdachten. Kunt u het team mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.