AMSTERDAM - De identiteit van de overleden man die woensdag in de vroege ochtend op het Singel werd aangetroffen, is vastgesteld. Het gaat om een 22-jarige man uit Engeland. De nabestaanden van het slachtoffer zijn over zijn overlijden geïnformeerd.


De politie heeft in deze zaak inmiddels een 22-jarige man uit België aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. De verdachte is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft beslist dat de man in bewaring wordt gesteld voor de duur van veertien dagen.

Heren (winter)jas en zwarte tas
Het onderzoeksteam roept nog steeds mensen op zich bij de politie te melden als zij iets gezien of gehoord hebben dat met dit geweldsincident te maken kan hebben. En specifiek is het rechercheteam op zoek naar een heren (winter)jas waar bloed op zou kunnen zitten en een zwarte cross-over tas (zie foto).
Het is echter niet helemaal duidelijk wat de kleur van de jas is omdat de beelden in het donker zijn vastgelegd. Maar het lijkt een jas met donkere én lichtere accenten, meer dan vermoedelijk een camouflagemotief.
Uit onderzoek is gebleken dat in ieder geval de zwarte tas in de vroege ochtend van woensdag 1 juni op het Stationsplein heeft gelegen. Als u deze goederen ziet (of ergens heeft gezien), bel dan direct met de politie en blijf van deze spullen af in verband met sporenonderzoek.

Informatie?
Heeft u informatie over deze zaak of de gezochte jas en/of tas? Bel dan met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (M.). Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen en gebruiken voor het uploaden van relevant beeldmateriaal.
2022111720