Amsterdam - De politie van basisteam Zuid Buitenveldert organiseert voor haar bewoners een voorlichtingsdag om zich beter te kunnen wapenen tegen babbeltrucs en andere vormen van (digitale) oplichting. Bewoners kunnen zich vrijdag 5 oktober melden in het Mobiel Media Lab van de politie op het Gelderlandplein van 10.00 tot 18.00 uur.

Het komt nog te vaak voor dat vooral ouderen slachtoffer zijn van oplichting. Op slinkse wijze (babbeltruc) krijgen criminelen bijvoorbeeld de beschikking over uw pinpas en de daarbij behorende pincode. Met deze gegevens in de hand zorgen zij er voor dat uw bankrekening wordt geplunderd. Hierbij gaat het soms om (tien)duizenden euro’s.

Dat overkomt mij niet!

Dit is een van de vele manieren waarop oplichters te werk gaan. Degene die denkt: ‘Dat overkomt mij niet’, komt letterlijk en figuurlijk bedrogen uit. Bij een eerder gehouden enquête onder de bezoekers van het Mobiel Media Lab kwam naar voren dat meer dan 30% in Amsterdam Zuid wel eens een negatieve ervaring op dit gebied heeft gehad. De babbeltruc kwam daarbij het meest voor, maar ook inbraak in de woning.

Hoe de criminelen te werk gaan?

Kom naar het Mobiel Media Lab voor meer informatie. De politie staat u graag te woord en laat u aan de hand van actuele voorbeelden zien hoe uw geld of dierbare voorwerpen in de zakken verdwijnen van de criminelen. Belangrijker nog: De politie geeft u tips hoe u dit kunt voorkomen!

Samen maken we uw woning veiliger

De brandweer is ook met een stand aanwezig. Voorkomen is beter dan genezen, dus hoe voorkom je brand in je woning? De brandweer geeft tips over brandveiligheid en u kunt een afspraak maken voor een woningbezoek. Tijdens het woningbezoek krijgt u brandveiligheidsadvies op maat en wordt er een rookmelder voor u opgehangen. Zowel het bezoek als de rookmelder zijn gratis! Op deze manier maken we samen uw huis en leefomgeving nog veiliger.