AMSTERDAM - Op de Ijdoornlaan in Amsterdam-Noord is op zondagavond 31 oktober 2021 een hennepkwekerij in een flatgebouw aangetroffen. De politie doet onderzoek.


Na een melding van wateroverlast werd de kwekerij aangetroffen. Bij binnenkomst bleek dat het hele appartement was ingericht voor de productie van hennep. Om de kwekerij van stroom te voorzien was een illegale stroomvoorziening aangelegd. De politie heeft zo’n 900 planten uit het pand weggehaald. Deze worden vernietigd.

Getuigen gezocht

De politie is een onderzoek gestart naar de hennepkwekerij. Heeft u informatie of camerabeelden die het opsporingsonderzoek naar de verdachten kunnen helpen? Dan komen wij graag met u in contact. Onderaan dit bericht vindt u verschillende contactmogelijkheden.

Overlast en gevaar

Voor hennepkwekerijen worden vaak woonhuizen of bedrijfspanden gebruikt. Dat is levensgevaarlijk. Denk hierbij aan brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting en lekkage. Vermoedt u dat ergens een hennepkwekerij zit, geef het aan ons door. U herkent een hennepkwekerij aan:

  • Een sterke hennepgeur;
  • Uitgebreide timmeractiviteiten voor de aanleg van de plantage, zonder een duidelijke verbouwing;
  • De woning lijkt niet bewoond, af en toe komt iemand een uurtje langs (om de planten water te geven);
  • Constant zoemend of ronkend geluid van luchtafzuiging;
  • Onbekende voertuigen waar eens in de paar weken grote dozen of vuilniszakken worden in- en uitgeladen.