AMSTERDAM - Afgelopen nacht zijn in Amsterdam West meerdere harde knallen waargenomen. De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden.


Rond 02.00 uur komen verschillende meldingen binnen bij de politie dat harde knallen zijn gehoord. Deze vonden plaats in de omgeving van de Jan Tooropstraat en de Piet Mondriaanstraat. Agenten op straat hebben de knallen ook gehoord en zijn gelijk op zoek gegaan naar een verdachte.

Uit onderzoek door de Teamleider Explosieven en Veiligheid (TEV) blijkt dat de knallen zijn veroorzaakt door het afsteken van zwaar vuurwerk, waarbij in de Jan Tooropstraat een ruit is gesneuveld van een horecagelegenheid.

Getuigenoproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien vlak voor of na de harde knallen, of heeft u opnames gemaakt? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt reageren bel dan 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met de politie via onderstaand tip-formulier en beelden via dit formulier ter beschikking stellen van de politie.