AMSTERDAM - Afgelopen 26 december trof de politie vuurwerk, een gasdrukpistool en patronen aan in een woning aan de Commeniusstraat. Met behulp van handhavers van Team Handhaving Openbare Ruimte (THOR) kwam de politie uit bij deze woning. De bewoner, een 25-jarige Amsterdammer, is aangehouden.


Omstreeks 18:50 uur kregen agenten de melding om te gaan naar de Louis Bouwmeesterstraat. Aldaar hadden handhavers van het THOR een man aangehouden die illegaal vuurwerk bij zich droeg. De handhavers troffen in het voertuig van de verdachte ook vuurwerk aan. De verdachte bekende vrijwel direct dat hij in zijn woning ook vuurwerk had liggen. De politie is vervolgens ingeschakeld om de woning te doorzoeken. Agenten troffen daar inderdaad vuurwerk aan, namelijk 15 nitraten, 3 cobra’s en 1 shell. Dit betreft vuurwerk categorie 3 en is meestal een voor professioneel gebruik. Vervolgens vonden ze ook een gasdruk pistool, gaspatronen en een busje hagelpatronen. Alle aangetroffen spullen zijn inbeslaggenomen.

Inmiddels is de verdachte, in afwachting van het onderzoek, heengezonden.

Verbod op vuurwerk
Voor de jaarwisseling van 2020/2021 geld een verbod op vuurwerk. De straffen voor het overtreden van de maatregelen verschillen van geldboetes tot gevangenisstraffen. Voor meer informatie over de maatregelen en straffen kunt u kijken op Rijksoverheid.nl.