AMSTERDAM - Een omwonende trof vrijdagochtend 19 april een handgranaat aan in de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam. Politiemensen waren snel ter plaatse en troffen op een deel van de gevel met brievenbussen, naast de toegangsdeur van een appartementencomplex, een explosief aan. De politie zette de directe omgeving af met linten.

Een Teamleider Explosieven Veiligheid deed nader onderzoek. Zij stelde vast dat het hier om een handgranaat ging. Rechercheurs startten direct een strafrechtelijk onderzoek. Zoals te doen gebruikelijk is de E.O.D (Explosieve Opruimingsdienst) gewaarschuwd, die ter plaatse kwam.

Het projectiel is door personeel van de E.O.D. veilig verwijderd en afgevoerd naar een locatie waar het tot ontploffing kan worden gebracht.

De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk gezien hebben dat de handgranaat werd opgeplakt of misschien hebben buurtbewoners iemand in- of in de buurt van het bewuste portiek gezien. Heeft u informatie neem dan contact op met de politie via 0900-8844, anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Wilt u de informatie of beeldmateriaal digitaal kwijt, gebruik dan onderstaande link.