AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 oktober 2021 heeft een nog onbekende man op de De Clercqstraat in Amsterdam-West twee 23-jarige vrouwen zwaar mishandeld. De politie is dringend op zoek naar de verdachte die op beeld staat.

De slachtoffers staan die nacht rond 01.00 uur met elkaar voor een avondwinkel aan de De Clercqstraat te praten. Op een gegeven moment wordt het tweetal aangesproken door een man: hij vraagt of ze een vuurtje voor hem hebben. De twee vriendinnen geven aan dat dat niet het geval is en gaan verder met hun gesprek. Toch blijft de man contact zoeken met de twee en komt erg dicht op ze staan. Te dicht, zo vinden de vrouwen. Ze geven daarom meerdere malen aan dat de man weg moet gaan en duwen hem ook voorzichtig weg. De man reageert hier niet op en om afstand te creëren, duwt een van de slachtoffers hem nogmaals met zachte hand van haar weg. Hierop geeft de man haar een harde duw terug. Daarna escaleert de situatie en geeft de man deze vrouw een harde vuistslag op haar hoofd. De vrouw probeert zichzelf te verdedigen, maar wordt hard aan haar haren getrokken. Haar vriendin springt ertussen en krijgt ook een harde vuistslag in het gezicht. Ondanks het feit dat de vriendin én een omstander proberen in te grijpen, weet de man de andere vrouw onderuit te schoppen en naar de grond te werken. Op de grond krijgt ze wederom schoppen van hem, onder andere tegen haar hoofd. Voordat de man het slachtoffer nog verder kan mishandelen, wordt hij vastgepakt door de omstander en deze omstander weet hem bij de vrouwen weg te halen. Vervolgens rent de man weg.

De vrouwen zijn de dag na de mishandeling in het ziekenhuis geweest. Hier is geconstateerd dat zij allebei (gelukkig alleen) een hersenschudding aan het voorval hebben overgehouden. Beide vrouwen hadden weken na de mishandeling nog steeds letsel. Ze hadden onder andere concentratieproblemen en konden hun leven nog niet voortzetten zoals zij dat deden voor de mishandeling. Naast dit fysieke letsel heeft het incident echter ook een grote mentale impact op de vriendinnen gehad.


Signalement verdachte

De mishandeling en de verdachte staan op beeld. Zijn signalement:
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- Ongeveer 1.80 meter lang;
- Tussen de 25 en 30 jaar oud;
- Normaal postuur;
- Donkere ogen;
- Kaal;
- Lichte baardgroei;
- Sprak Nederlands.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.