AMSTERDAM - Een 67-jarige bewoner van de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam is op woensdag 9 september 2020 met veel geweld in zijn woning overvallen. Om 20.45 uur dringen meerdere gewapende mannen zijn huis in. Het is het slachtoffer al snel duidelijk dat het de overvallers om de inhoud van de kluis gaat. De bewoner wordt bij deze overval zodanig mishandeld, dat hij in het ziekenhuis moet worden behandeld. Bij deze woningoverval zijn onder meer drie unieke horloges buitgemaakt, maar zijn nooit teruggevonden. De politie roept de hulp in van het publiek, omdat deze unieke exemplaren mogelijk bij horlogeverzamelaars en –liefhebbers zijn opgevallen.

We zijn op zoek naar:
  • een Rolex, type Oyster Perpetual Yacht Master, inclusief het certificaat. Het betreft hier een Rolex met een blauwe kast en een opvallende band, zie foto.
  • een (soortgelijke) Breitling Bentley Motors T 2006, met opvallende achterkant: bewerkt met auto’s van het merk Bentley. Ook deze Breitling is meegeroofd mèt het certificaat.

    Een (soortgelijk) horloge van het merk Tissot, RAF automatic uit de jaren ‘60, speciaal gemaakt voor de Royal Air Force. Het betreft hier het eerste automatische horloge van die tijd en is zo bijzonder dat er wereldwijd maar tientallen van zijn gemaakt.

    Heeft u informatie?
    Het zijn stuk voor stuk bijzondere horloges, die vooral in de horlogewereld moeten zijn opgevallen. Zijn deze exemplaren de afgelopen maanden ergens aangeboden of opgedoken? Of weet u waar ze nu zouden kunnen zijn? Dan horen wij dat graag. Ook als u andere informatie rondom deze zaak heeft, dan kunt u contact opnemen met de politie. Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.