De politie is op zoek naar twee mannen worden verdacht van het plegen van een straatroof woensdagmiddag 20 juni 2018 op de Honthorststraat in Amsterdam-Zuid.

Rond 15.45 uur loopt het 34-jarige slachtoffer op de kruising van de Honthorststraat met de Jan Luijkenstraat. Twee mannen op een scooter rijden achter haar aan en trekken dan opeens hard aan haar handtas. Hierdoor komt het slachtoffer ten val en raakt gewond. De mannen weten de handtas weg te rukken en rijden weg. Zij vluchten in de richting van de Stadhouderskade.

 De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden. Het gaat om twee mannen van rond de twintig jaar met een licht getinte huidskleur. Zij reden op een zilverkleurige scooter. Het rechercheteam wil graag weten wie deze mannen zijn.

 Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.