Straatrover beroofd toeristen met vuurwapen Barndesteeg

Op donderdag 15 september, rond 13:15 uur, op klaarlichte dag dus,  vindt er een straatroof plaats in de Barndesteeg in het centrum van Amsterdam. Een getuige ziet dat twee mannen worden bedreigd met een vuurwapen en dat de verdachte één van de slachtoffers zelfs slaat met het vuurwapen.

Daarop ziet de getuige dat er diverse bankbiljetten op de grond vallen. Hierop lopen de slachtoffers vanuit de Barndesteeg de Nieuwmarkt op. Hier spreken zij surveillerende politiemensen aan.

 

Voorafgaand aan deze beroving is op camerabeelden te zien dat de twee slachtoffers (Italiaanse toeristen) hun latere berover al eerder ontmoeten en met hem meelopen tot in de Barndesteeg waar uiteindelijk de beroving plaatsvindt.

Het vermoeden bestaat dat de toeristen mogelijk drugs van de man wilden kopen. Zij hebben uiteindelijk geen aangifte gedaan.

 

Omdat de verdachte echter met een vuurwapen op zak loopt genoeg reden voor de recherche om deze zaak hoog op te nemen.

 

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.