Op zaterdagavond 19 mei werd een 55-jarige man neergeschoten in hartje centrum bij de Stromarkt.

Op die avond, omstreeks 23.30 uur, ontmoeten 2 mannen elkaar op de kruising van de Spuistraat en het Kattegat. Daarna lopen de 2 mannen via het Kattegat naar de Stromarkt en vanaf de Stromarkt lopen zij de Jeroenensteeg in. Aan het begin van de steeg blijven zij staan. Vervolgens schiet de ene man de andere neer en loopt richting de Singel. Het slachtoffer betreft een 55-jarige Brit.

Op het moment van het incident was het druk met toeristen en bezoekers van een feest. De schutter vlucht via de Singel, Prins Hendrikkade, Martelaarsgracht en Nieuwezijds Voorburgwal weg. Van de schutter zijn camera beelden beschikbaar. Opvallend detail zijn de schoenen van de schutter. Duidelijk is te zien dat de strepen aan de buitenzijde van de schoen donker gekleurd zijn terwijl de strepen aan de binnenzijde licht gekleurd zijn.

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.