Op zaterdag 8 oktober even na 17.30 uur wordt er geschoten wordt in de parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Hulpdiensten treffen in een auto een man, vrouw en een kindje aan. Het kindje is ongedeerd. De 31-jarige man overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen, de 30-jarige vrouw wordt ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Zij is inmiddels buiten levensgevaar. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Brandende auto
Vlak na het incident wordt een brandende auto aangetroffen op de Wittgensteinlaan. Deze auto wordt onderzocht omdat het mogelijk de vluchtauto van de daders betreft. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Enige tijd later wordt een lege auto aangetroffen in Hoofddorp. Deze auto, een zwarte Seat Leon, staat in de berm geparkeerd en is eerder gezien op de Heemstedestraat, vlakbij de Wittgensteinlaan. Dit is dus mogelijk de auto waarmee de daders vanaf de Wittgensteinlaan verder zijn gevlucht.

Signalement
Het onderzoek naar de toedracht van het incident is in volle gang. Onder andere camerabeelden worden bekeken. Het signalement van de schutters is vooralsnog summier: het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen.

Vragen

De politie wil graag spreken met mensen die de witte Volkswagen Caddy of de zwarte Seat Leon zaterdag voor, rond of na het schieten, hebben gezien.

Ook komt de recherche graag in contact met personen die misschien iets is opgevallen rond het Wilhelminaplein, de Wittgensteinlaan, en op het traject naar Hoofddorp. Het zou helemaal mooi zijn als mensen misschien personen hebben gezien bij deze auto’s.

Mochten er mensen zijn die beeldmateriaal hebben, dat ontvangt de recherche graag. Foto’s en video’s kunnen geupload worden via onderstaand formulier.

Tevens hoopt het onderzoeksteam dat er mensen zijn die iets weten van een mogelijk motief.

En de rechercheurs willen met spoed in contact komen met mensen die iets van het schieten of van de vlucht van de daders hebben gezien of hebben vastgelegd.

Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.