De recherche is op zoek naar drie mannen die op dinsdag 28 juni een ramkraak hebben gepleegd aan het Dijkgraafplein.

 

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juni is rond 02.30 uur met een, naar later bleek gestolen auto, twee maal achteruit tegen de pui van een tabaks- en tijdschriftenwinkel gereden. Nadat de auto voor de tweede keer is ingereden op de pui, komen er twee mannen op een zwarte en een rode scooter aanrijden. Zij gaan, samen met de bestuurder van de Mercedes, via het vernielde rolluik de zaak binnen. Zij nemen een aanzienlijke hoeveelheid pakjes sigaretten mee, die ze in grote gestreepte boodschappentassen stoppen. Het betreft onder andere sigaretten van het merk Lucky Strike en American Spirit.

 

De auto, een zwarte Mercedes A150 voorzien van het kenteken 5-ZLS-06, is rond 7 juni in Amsterdam Osdorp gestolen. Van de ramkraak zijn beelden. De recherche heeft de volgende vragen:

 

  • Wie heeft de gestolen Mercedes de drie weken voorafgaand aan de ramkraak gezien?
  • Kent u de mannen die betrokken waren bij deze ramkraak of heeft u andere informatie?
  • Wie heeft sigaretten aangeboden gekregen van het merk Lucky Strike en American Spirit.

 

Getuigen en mensen met meer informatie over deze ramkraak wordt verzocht contact op te nemen. Dat kan via het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.