De politie is op zoek naar een jonge man die verdacht wordt van een poging overval op dinsdag 30 oktober in een woning aan de Kantershof in Amsterdam Zuidoost.

Het 46-jarige slachtoffer is boven in haar woning aan de Kantershof als er meerdere keren wordt aangebeld. Uit haar raam ziet zij een mannelijke verdachte voor haar huis staan. Het slachtoffer reageert niet op de deurbel totdat ze een harde knal hoort. Zij belt direct 112. Als ze enige tijd later naar beneden gaat, ziet ze dat het keukenraam is geforceerd en open staat. Nog geen minuut later loopt de verdachte opnieuw langs de woning. Er voegt zich een tweede verdachte bij hem. Vermoedelijk ziet het duo het slachtoffer door haar huis lopen, want ze gaan er rennend vandoor. De politie zet ter plaatse de achtervolging in en weet alleen de tweede verdachte aan te houden. 

Het rechercheteam wil graag weten wie de eerste verdachte is. Hij is vastgelegd op camerabeelden en kan als volgt worden omschreven:

- jonge man
- rond de 18 jaar oud
- donker getinte huidskleur
- kort donker haar
- 170 tot 175 centimeter lang
- normaal postuur
- grijze pet
- donkergrijze jas met oranje voering in de capuchon

 

De man wordt in eerste instantie niet volledig herkenbaar in beeld gebracht. Hij krijgt een week de tijd om zich te melden. Gebeurt dit niet, dan zal hij alsnog volledig herkenbaar getoond worden. Bent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.