De politie is op zoek naar twee verdachten van een zware mishandeling waarbij een beveiliger zwaargewond is geraakt.

Het slachtoffer was in de nacht van 06 op 07 mei aan het werk als beveiliger bij een hotel in het centrum van Amsterdam. Rond 01.50 uur ziet hij twee mannen tegen de deur van de nooduitgang leunen. Hierop heeft hij de mannen aangesproken. Als de beveiliger de arm van een van de mannen pakt, reageert deze boos en bemoeit de tweede man zich er ook mee. De beveiliger wordt achterover getrokken en valt. Hierop escaleert de situatie. Terwijl hij op de grond ligt krijgt hij meerdere schoppen en vuistslagen. De beveiliger raakt ernstig gewond. Hij wordt met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar blijkt dat zijn heup op meerdere plaatsen is gebroken waardoor hij gelijk moet worden geopereerd.

De mannen zijn ongeveer 20 a 25 jaar oud en hebben een licht getinte huidkleur. Een verdachte had een stevig postuur en zijn lengte was ongeveer 1.75 - 1.80 m. lang. Hij was in het zwart gekleed. De andere verdachte had een normaal tot mager postuur en zijn lengte was ongeveer 1.75 - 1.80 m. lang. Hij droeg een opvallend wit trainingsjack met blauwe Adidas strepen op de mouwen en een blauwe trainingsbroek met witte Adidas strepen. Van de mannen zijn camerabeelden.

De recherche wil graag weten wie de verdachten zijn. Kent of herkent u ze? Laat het ons dan weten. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Informatie kan ook via het onderstaande tipformulier aan ons doorgegeven worden of via het anoniem tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl