De vrouw woont op de Oude-IJselstraat samen met haar drie jonge kinderen. Die heeft ze die donderdag 9 juni net naar school gebracht.

 

9 april: vernielde auto

Twee maanden eerder, op 9 april 2016, zijn bij de vrouw twee ruiten van haar auto vernield. Hier heeft ze geen aangifte van gedaan.

 

9 mei: handgranaat in portiek

En een maand later, op maandagochtend 9 mei ontploft rond 04.00 uur ’s nachts een granaat in het portiek van haar woning. Overal zitten kleine kogelinslagen en zelfs zit er een gat in de betonvloer. Hoewel de gasleiding vlak achter de deur zit is er niets mee gebeurd en vallen er geen gewonden. Wel raken tien auto’s zwaar beschadigd.

 

Motief

De politie vermoedt dat de incidenten een soort waarschuwing zijn, maar of ze ook direct op deze jonge moeder zijn gericht en hoe het zit met die regelmaat is nog niet duidelijk. Het lijkt niets relationeels, meer op een conflict in de criminele sfeer.

 

Getuigenoproep

Vlak nadat de handgranaat werd gegooid op maandagochtend 9 mei heeft een getuige in de Berkelstraat verteld dat hij een jongeman zag wegfietsten. Die droeg een donkere jas of trui met capuchon en reed richting de Waalstraat. De politie wil nog altijd weten wie die jongeman is geweest, maar wil ook graag nog een keer spreken met deze eerste getuige. In de consternatie na de explosie zijn ze hem uit het oog verloren, maar hij is wel belangrijk voor het onderzoek.

 

Signalement schutter

De schutter is een licht getinte man, Hij is tussen de 20 en 25 jaar.  Zijn kapsel zag er warrig uit, alsof hij nog geen tijd had gehad om dat te doen. Hij droeg donkere kleren, had een grijze capuchon op en reed mogelijk op een grijze scooter.

 

Scooterrijders

Verder zijn die ochtend 9 juni op de Rijnstraat tien minuten voor het schietincident twee personen op hun scooter langsgekomen. De voorste lijkt op een rode scooter te rijden, de achterste op een donkergrijze. Mochten ze niks met de zaak te maken hebben, dan moeten ze echt contact met de politie opnemen om hun eventuele betrokkenheid uit te sluiten.

 

Vragen aan het publiek

 

  • Wie zijn deze twee scooterrijders geweest en heeft iemand ze wellicht ook op de Oude-IJselstraat gezien? Ze zijn mogelijk betrokken, maar om dat uit te sluiten wil de politie ze graag spreken.
  • Wie zag die man daar in de buurt die ochtend rond 08.30 uur of zag hoe hij wegvluchtte na het schieten?
  • Wie heeft meer informatie over de man met capuchon die op 9 mei vlak na de explosie van de granaat is weggefietst in de richting van de Waalstraat?
  • Kent of bent u de getuige die deze man heeft zien fietsen in de richting van de Waalstraat? Neem dan contact met ons op. We willen graag nog eens met deze getuige spreken. Door de consternatie na de explosie hebben we geen gegevens van hem.
  • Wie weet meer over een mogelijk motief?

 

Tips

Herkent u de personen op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.