De politie is op zoek naar een man die op de vroege ochtend van donderdag 24 augustus een handgranaat heeft geplaatst bij een uitgaansgelegenheid aan de Amstelstraat.

Op die donderdagochtend zien medewerkers van de reinigingsdienst rond 8.30 uur tijdens het schoonspuiten van de straat, een verdacht object in de portiek van een uitgaansgelegenheid in de Amstelstraat. De politie wordt gealarmeerd en een deel van de straat wordt afgezet. Medewerkers van het Team Explosieven Verkenning (TEV) stellen vast dat het om een handgraat gaat.

Een dergelijk explosief in een drukke woon- en winkelomgeving levert gevaar op voor omwonenden en panden. Om die reden worden enkele huizen uit voorzorg ontruimd en specialisten van de EOD komen ter plaatse om de handgranaat op te ruimen.

Van de persoon die de handgranaat heeft geplaatst zijn beelden. Daarop is te zien dat hij de handgranaat in de portiek plaatst. Als hij wegloopt twijfelt hij of hij het explosief wel goed bevestigd heeft. Hij loopt terug en bevestigt de handgranaat aan de deur. Daarna vlucht hij. De recherche wil graag weten of er mensen zijn die de persoon herkennen, al dan niet aan zijn kleding. Ook komt het team graag in contact met mogelijke getuigen of mensen die meer informatie hebben over de achtergronden.

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Anoniem tips delen kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 of via het anonieme tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.