De recherche is bezig met een onderzoek naar een gewelddadige woningoverval op een ouder echtpaar aan de Schellingwouderdijk.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli 2018 ligt het echtpaar in hun woning te slapen, wanneer er rond 04.00 uur plotseling vier mannen in de slaapkamer staan. Ze zeggen op zoek te zijn naar onder meer computers en laptops, iets wat het stel niet in huis heeft. Eén verdachte blijft bij de slachtoffers in de slaapkamer en de anderen doorzoeken de woning. Het echtpaar wordt hardhandig vastgebonden en met wat persoonlijke spullen, waaronder een trouwring en een bankpas, gaan de verdachten er vandoor. Het echtpaar weet zichzelf los te maken waarna ze de politie bellen. Ze houden alleen wat lichte verwondingen over aan de woningoverval, maar zijn erg ontdaan over het feit dat ze dit op hoge leeftijd nog hebben moeten meemaken.

Kort na de overval wordt de bankpas van het echtpaar gebruikt bij een geldautomaat aan het Waterlandplein. Hier zijn camerabeelden van. Op een scooter komen twee personen aanrijden. Eén van hen stapt af en is vrij goed herkenbaar vastgelegd door de camera. De recherche vermoedt dat de twee mannen op de scooter betrokken zijn bij de woningoverval. Naast de camerabeelden is van de overvallers bekend dat zij alle vier een donker getinte huidskleur hadden, rond de 20 jaar oud zijn, dat zij volgens de slachtoffers met een Surinaams accent spraken en drie van de vier verdachten waren vrij klein, vermoedelijk kleiner dan 1.70 meter lang.

De recherche spreekt graag met mensen die informatie hebben over de verdachten of over de overval. Mogelijk belangrijk aanknopingspunt is de trouwring van één van de slachtoffers die is gestolen. Het gaat om een ring met daarin de tekst ‘Kees 27-03-1998’. Rechercheurs horen het graag als iemand deze ring heeft gezien of hij ergens te koop is aangeboden. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.