Rond 22.45 uur kreeg de politie de melding van een schietincident op de Oostelijke Handelskade. Bij het incident is het slachtoffer meerdere keren van dichtbij beschoten op straat. Omstanders hebben het slachtoffer direct gereanimeerd, waarna hulpverleners het van hen overnamen. De reanimatie mocht niet meer baten, de man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Kort na de gebeurtenissen op de Oostelijke Handelskade wordt in Amsterdam Duivendrecht een voertuig brandend aangetroffen, wat mogelijk de vluchtauto van de dader(s) is geweest. Mogelijk zijn de daders daar overgestapt in een donkerkleurige auto, mogelijk van het merk Fiat of Peugeot. Zij zijn nog niet gevonden.

Het onderzoeksteam, heeft de volgende vragen:

•          Wie heeft iets gezien van het schietincident aan de Oostelijke Handelskade en heeft nog niet met de politie gesproken?
•          Wie heeft op die avond iets gezien in de omgeving van de Oostelijke Handelskade dat met het fatale schietincident te maken kan hebben?
•          Wie heeft iets gezien op of rond de In de Poldermolen in Duivendrecht met betrekking tot de in brand gestoken witte Audi A6?
•          Wie heeft gezien hoe de dader(s) vanaf daar zijn verder gevlucht?
•          Verder: Mogelijk zijn er getuigen die foto's of video's van het incident of de vluchtauto hebben gemaakt. In verband met het onderzoek ontvangt de politie dit beeldmateriaal graag. Beelden kunnen geüpload worden via politie.nl/upload
Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.