Op zondag 10 juli, rond half tien in de ochtend zit een echtpaar in de ontbijtzaal van een hotel in Amsterdam Buitenveldert. Naast hen zetten zij hun tas neer waarin geld en andere persoonlijke spullen.

Op enig moment staan zij op om even een kopje koffie bij het buffet  te pakken. Bij terugkomst zijn beide tassen verdwenen.

De daders, twee mannen, zijn vastgelegd op bewakingscamera's. Eén van hen heeft een tattoo op zijn rechter bovenarm.

Op vrijdag 29 juli, rond kwart over negen in de ochtend wacht een echtpaar in de lobby van een hotel in Amsterdam Zuid op de bus die hen op komt halen voor een dagje Amsterdam.

De vrouw besluit nog even naar het toilet te gaan en laat haar tas op de bank staan waar zij zat te wachten. Wanneer zij 5 minuten later terug komt ziet ze direct dat haar tas er niet meer staat. Haar echtgenoot die in de lobby op haar wachtte heeft niets van de diefstal gemerkt.

De daders, een man en twee vrouwen, staan op beeld. De mannelijke verdachte heeft op 10 juli een soortgelijke brutale diefstal gepleegd in een ander Amsterdams hotel.

Bij het verlaten van het hotel vergeet of verliest één van de vrouwen haar telefoon. Bij onderzoek blijkt dat op die telefoon die mannelijke dader duidelijk staat afgebeeld.

Kent u de mannen en vrouwen op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.