De politie is op zoek naar een vrouw die twee keer heeft gepind met de bankpas die is gestolen van een dame op leeftijd.

 

Het slachtoffer, woonachtig in Amsterdam-Zuid, werd eind juli gebeld door een vrouw die zich voordeed als medewerker van een bank. De ‘medewerkster’ vroeg de vrouw om te controleren of ze haar bankpas mogelijk kwijt was. Toen de vrouw in haar portemonnee keek bleek de bankpas inderdaad weg te zijn. De zogenaamde medewerkster wist de vrouw na aandringen over te halen om haar pincode te geven. Ze gebruikte daarbij de smoes dat dit noodzakelijk was om een nieuwe pas te bestellen. Toen de vrouw later contact opnam met haar bank, bleek er meerdere keren geld te zijn opgenomen van haar rekening. Hier zijn beelden van. Er is geld opgenomen in Rotterdam en Rijswijk, maar de recherche vermoedt dat de vrouw op de beelden mogelijk afkomstig is uit Amsterdam. Wat opvalt aan de beelden is dat de vrouw haar rechterarm volledig bedekt houdt en dat zij een moedervlek of pukkel op haar linkerwang heeft.

 

Herkent u vrouw op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.