De politie is op zoek naar drie personen die ervan worden verdacht dat zij op zaterdag 17 februari 2018 een hoogbejaarde vrouw door middel van een babbeltruc hebben bestolen.

Rond 15.15 uur wordt er bij de woning van het 91-jarige slachtoffer aan de Brahmsstraat aangebeld. Als het slachtoffer de deur opent, ziet zij een onbekende vrouw voor de deur staan. Deze vrouw loopt meteen naar binnen en gaat de keuken toe. Ze vraagt het slachtoffer allerlei dingen en vervolgens lopen de twee samen naar de woonkamer. De onbekende vrouw babbelt honderduit en wordt meerdere keren op haar telefoon(s) gebeld, maar ze neemt niet op. Opeens wordt er opnieuw aangebeld. De vrouw staat op en loopt de woning uit.

Enkele minuten nadat de vrouw uit de woning is gelopen, ziet het slachtoffer dat haar bankpas verdwenen is, evenals verschillende sieraden. De bankpas en de sieraden had het slachtoffer eerder die middag, na het doen van boodschappen, op de keukentafel gelegd.

In de avond wordt het slachtoffer gebeld. Ze krijgt een man aan de lijn die aangeeft van de bank te zijn. Hij vraagt naar de pincode van het slachtoffer en uiteindelijk geeft zij deze ook. Gelukkig is de bankpas op dat moment al geblokkeerd en is er dus geen geld opgenomen. Uit onderzoek is gebleken dat er ook geen pogingen zijn geweest om geld op te nemen.

Op camerabeelden is te zien dat er drie verdachten die middag in de woning van het slachtoffer zijn geweest: twee vrouwen en één man. Het slachtoffer omschrijft de vrouw die bij haar aanbelde als een blanke vrouw van tussen de 40 en de 50 jaar oud. De vrouw sprak goed verstaanbaar Nederlands. De vrouw droeg een zwarte regenjas. Het slachtoffer heeft de andere vrouw en de man niet gezien.

Het rechercheteam wil graag weten wie de drie verdachten zijn. Herkent u de personen op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.