De politie is op zoek naar een groep mannen die betrokken is geweest bij een afpersing en openlijke geweldpleging aan het Leidseplein.

Twee vrienden waren in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli op stap geweest en rond 04.30 uur liepen zij over het Leidseplein in de richting van hun fietsen. Eén van de jongens maakte gebruik van een openbaar toilet en toen hij terug kwam was zijn vriend in gesprek geraakt met drie mannen. Dit ontaardde in een vervelend gesprek waarbij één van de drie mannen geld eiste van de jongens omdat hij zijn telefoon vernield zou hebben. Toen de jongens dit niet deden, kwam er een groep van nog zes mannen bij hen staan. Eén van de jongens werd plotseling bij de keel gegrepen. Hieruit ontstond een duw- en vechtpartij waarbij ze allebei ten val kwamen. De twee renden er vandoor, maar even later troffen zij de groep weer. De groep ging meteen dreigend om hen heen staan. Eén van de slachtoffers heeft vervolgens maar een geldbedrag gepind om van het gedoe af te zijn. 

 

Van de groep mannen zijn camerabeelden. De politie wil graag weten wie zij zijn.

 

Herkent u de mannen op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.