AMSTERDAM - Op zaterdagochtend 11 december 2021 zijn medewerkers van een speelgoedwinkel op het Mercatorplein slachtoffer geworden van een gewapende overval. Een medewerker is daarbij gewond geraakt. De recherche is op zoek naar getuigen.


Rond 09.45 uur staan medewerkers in de winkel als twee gewapende mannen in donkere kleding binnenkomen. De mannen bedreigen de medewerkers maar daar blijft het niet bij. Eén van de medewerkers wordt door de overvallers mishandeld. De verdachten nemen een kluis weg en vluchten er lopend vandoor via de Mercatorstraat. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht maar vooralsnog niemand aangehouden. Ter plaatse heeft de recherche onderzoek verricht en sporen veiliggesteld.

Getuigenoproep

De recherche komt graag in contact met mensen die meer weten over deze gewapende overval. Heeft u informatie over de overvallers? Of beeldmateriaal van bijvoorbeeld een dashcam. Neem dan alstublieft contact met ons op. Vergeet u tijdens het bellen niet om te verwijzen naar proces-verbaalnummer PL1300_2021254829.