AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling van een vrouw op woensdagavond 28 november 2018 aan de Werfstraat in Amsterdam Noord. Het slachtoffer is door twee mannen mishandeld met een zwaar voorwerp. Mogelijk gaat het om een poging tot beroving.

Rond 23:17 uur ’s avonds arriveert de 21-jarige vrouw met de pont op de NDSM-halte in Amsterdam Noord. Daar slaat zij links af en loopt langs het water richting de Werfstraat. Bij het parkeerterrein op de Werfstraat ziet zij twee mannen op een zilvergrijze scooter zitten. Als zij doorloopt ziet zij dat één van de verdachten een zwaar voorwerp uit de ruimte onder het zadel haalt en haar kant op komt. Hij mishandelt de vrouw doelgericht met het voorwerp, de andere verdachte blijft bij de scooter staan. Het slachtoffer heeft ook een tas bij zich, maar die nemen de mannen niet mee. Zij vluchten op de scooter vanaf de Mt. Lincolnweg richting de Klaprozenweg. De vrouw is ter plaatste door de hulpdiensten aan haar verwondingen behandeld.

Getuigenoproep
De recherche wil heel graag weten wie deze mannen zijn en onderzoeken of de verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden. Daarnaast komen de rechercheurs graag in contact met personen die informatie hebben over dit ernstige incident. Het volgende signalement is bekend:

Verdachte 1
Licht getinte huidskleur
Maximaal 170 cm lang
Ongeveer 23 jaar oud
Donker stijl haar, mogelijk zwart
Slank postuur
Zwarte kleding
Baseball pet

Verdachte 2
Licht getinte huidskleur
Tussen 170-175 cm lang
Tussen de 23 - 25 jaar oud
Donker stijl haar, mogelijk zwart
Slank postuur
Grijze trui met capuchon
zwarte broek
Zwarte baseball pet

Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u andere bruikbare informatie over dit incident? Neem dan contact op via 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.