AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni heeft kort na middernacht een steekincident plaatsgevonden aan de Huigenbos in Amsterdam Zuidoost, mogelijk na een conflict waarbij meerdere mannen betrokken waren. Hierbij is man uit Amsterdam gewond geraakt. Hij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft één persoon kunnen aanhouden. Zijn betrokkenheid wordt op dit moment nog onderzocht. Het onderzoeksteam vermoedt dat er meer personen bij betrokken waren. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. De recherche is op zoek naar getuigen, die mogelijk belangrijke informatie hebben.

Het incident heeft plaatsgevonden in het Huigenbos, waarna de verdachte(n) waarschijnlijk te voet naar de Huntumdreef zijn gerend. Een auto, die mogelijk door de verdachten is gebruikt, is door de politie in beslag genomen ten behoeve van het (sporen)onderzoek.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Het bijbehorende zaaksnummer is: 2023139060.