AMSTERDAM - In de namiddag van maandag 22 april, op tweede paasdag, heeft in Amsterdam Zuidoost een steekincident plaatsgevonden. Op de weg voor de flat Geldershoofd, steekt een verdachte rond 17.30 uur - na een vermoedelijke verkeerstwist – in op een 40-jarige bestuurder van een zwarte Toyota. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die het incident hebben gezien.

Signalement

Kort na het steekincident vluchtte de verdachte te voet via de onderdoorgang bij portiek A in de richting van de achterkant van Geldershoofd en de Elsrijkdreef. Zijn signalement:

- man
- licht getinte huidskleur
- ongeveer 1.70 meter lang
- slank postuur
- kort, stijl haar
- tussen de 15 en 20 jaar oud
- zwart met wit trainingspak
- zwart petje
- zwarte schoudertas die hij kruislings over zijn borst droeg
- zwarte sportschoenen

Getuigenoproep

De recherche komt graag in contact met mensen die zij nog niet gesproken hebben en die getuige waren van het steekincident, of misschien de verdachte voor of na het incident hebben gezien. Heeft u iets gezien of gehoord, beschikt u wellicht over camera of dashcam-beelden of heeft u andere informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie.