AMSTERDAM - Meerdere verdachten hebben vannacht rond 04.45 uur een ramkraak gepleegd op een kledingwinkel aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam Nieuw-West. Een groep van vier of mogelijk meer personen hebben hierbij dure merkkleding weggenomen. De schade is groot, zowel aan het winkelpand als de glazen voorgevel van het hoofdgebouw. Het onderzoeksteam wil graag weten wie hier verantwoordelijk voor zijn en roept getuigen op zich bij de politie te melden. Ook foto- en videobeelden van de periode voor, tijdens en na de ramkraak in de omgeving van Nieuw-West kunnen hierbij van groot belang zijn.


Seat Leon
Het onderzoeksteam gaat uit van het scenario dat een zilvergrijze Seat Leon bij de ramkraak is gebruikt. Deze Seat is kort voor de ramkraak gestolen op de Cycladenlaan, in een woonwijk in De Aker. De Cycladenlaan ligt op 10 autominuten afstand van de kledingwinkel. Het lijkt er op dat de verdachten, direct na de autodiefstal, hun weg in de gestolen auto hebben vervolgd naar het Koningin Wilhelminaplein, om vervolgens het voertuig te gebruiken om met grof geweld de kledingwinkel binnen te komen.
Signalementen

De verdachten waren allemaal volledig in het zwart gekleed en droegen zwarte bivakmutsen. Ze hadden een volle, grote tas bij zich. Mogelijk zat hier de buit in. Ze gingen er op drie scooters vandoor in onbekende richting.

Getuigen
Het onderzoeksteam spreekt graag met ieder die, voorafgaand aan de ramkraak, iets opvallends of iemand heeft gezien of gehoord. Dat geldt zowel voor de omgeving van het Koningin Wilhelminaplein als omgeving van de Cycladenlaan. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.