AMSTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een straatroof op donderdagmiddag 22 augustus 2019. Twee mannen op een scooter pogen een fietsende vrouw van haar tas te beroven.


Rond 13.00 uur fietst de 72-jarige vrouw op de Slotermeerlaan in de richting van Plein '40-'45 als twee mannen naast haar rijden op een rode scooter. Ze proberen een tas uit haar fietstas te trekken waarbij het slachtoffer ten val komt. Ze wordt nog een aantal meter meegesleurd door de scooter voordat de mannen de tas loslaten en wegrijden.

Signalement
De mannen zijn vermoedelijk rond de 18 jaar oud. De man voorop de scooter was volledig in het zwart gekleed. De man achterop de scooter had een vest aan waarvan de bovenkant blauw was en vervolgens overliep in een zwarte kleur. Beide mannen hadden capuchons op. De rode scooter waar zij op reden is vermoedelijk van het merk Piaggio. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.