Amsterdam - Op vrijdag 28 december 2018 vond op het Surinameplein om 00.12 uur een plofkraak plaats. De geldautomaat raakte hierdoor ernstig beschadigd en verschillende ruiten in de omgeving sneuvelden. Een zestal bewoners zijn tijdelijk uit hun woning geleid. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden.

Kort na de ontploffing vluchtten de daders weg op scooters in de richting van Haarlemmermeerstraat. Van hen ontbreekt ieder spoor. Na een inspectie door de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) kwam op zijn verzoek de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plaatse voor een controle op achtergebleven explosieven. Rond 04.00 uur is door de EODD het sein veilig gegeven en konden de bewoners weer terugkeren naar hun woningen.

Informatie of beeldmateriaal?

Heeft u informatie en/of beeldmateriaal, dat nog niet bij de politie bekend is, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Beelmateriaal bijvoorbeeld van dashcams kan men uploaden via het tipformulier.