Amsterdam - Op maandag 20 juli 2020 worden twee medewerkers van een supermarkt aan het Waterlandplein in Amsterdam Noord na sluitingstijd binnen in het magazijn opgeschrikt door een overvaller. Rond 22.15 uur worden de medewerkers, onder bedreiging van een mes, gedwongen de kluis te openen en vervolgens vastgebonden. Als de buit binnen is en de dader er vandoor is gegaan, weten de medewerkers zichzelf te bevrijden en de hulpdiensten te waarschuwen.

De medewerkers zijn erg geschrokken, maar gelukkig ongedeerd gebleven. Ondanks een uitgebreide zoektocht met politiehonden, is er tot op heden geen verdachte aangehouden. De recherche is direct met het onderzoek gestart en komt graag in contact met mogelijke getuigen, of mensen die wellicht informatie hebben over een mogelijke vluchtroute van de verdachte.

Signalement

De verdachte kan worden herkend aan de hand van het volgende signalement:

  • Man
  • Rond de 20 jaar oud
  • Licht getinte huidskleur
  • Droeg een groene broek en een zwarte jas van het merk The North Face
  • Droeg gezichtsbedekkende kleding en handschoenen
Getuigenoproep

Het is mogelijk dat de verdachte een manier heeft gevonden om voorafgaand aan de overval de supermarkt in te sluipen. Dat kan dan in feite op elk moment van de dag gebeurd zijn. Wellicht dat een dergelijke actie bij winkelend publiek of andere voorbijgangers is opgevallen. Dan horen wij dat graag. Ook als er mensen zijn die andere informatie voor het rechercheteam hebben, dan komen we graag met hen in contact: telefonisch kan dat via 0900-8844 of maak gebruik van het online tipformulier op politie.nl. U kunt ook anoniem bellen: Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.